Известие

Collapse
No announcement yet.

На колко км. се сменя Selnia 20k ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Въпроса беше съвсем сериозен колега.
    За мен така както го описваш си е нормална смяна на маслото.
    А иначе за филтъра си прав, просто явно не схвана иронията в първият ми пост в темата.

И сега аз ще те питам нещо.
    Имаш ли представа при така описаната от теб процедура колко масло остава в двигателя?
    И къде?
    Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
    ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Извинявай след поста ти има емотиконка, която се буначи нещо ама чак сега я видях Много ми е смешно някой като не разбира от майтап, пък то и аз в числото :P карай . . . ми то така е в нета
      А относно маслото винаги остава малко в двг. Изхода е Приста Промивно масло работи на празен ход 5мин и излизат всички мизерии. Лошото тук е, че то е много активно и също остава от него в двг, а тази информация търговеца ти я спестява
      sigpic
      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Най-важните фактор за пробега на маслото за мен са режимите на които се експлоатира двигателят. Множеството студени стартове, както и прегряванията на маслото влошават неговите качества. Така че тези 7-10 или 15 хил. км са доста относително понятие.
        AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
        Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
        sigpic

Comment

не прочетох нищо за CASTROL ????
          Алфа Ромео 156 1,8TS/ГИ EasyGas

Comment

Първоначално публикувано от JACCOMO
            не прочетох нищо за CASTROL ????
            Хората ги избягват, защото има много ментета. Аз си карам BMW-то с наливно масло BMW 10w40, което всъщност си е Castrol. Сменям го на 10000km, разхода ми е 0-300ml/10000km. Много съм доволен и не бих го сменил за друга марка, не знам обаче как е за ALFA. Имам колежка, която кара 166-ца 2.4JTD и миналата седмица сменя масло, наля като моето, все още е рано да се каже дали колата й го харесва.
            Audi/BMW, скоро и ALFA

Comment

Re: На колко км. се сменя Selnia 20k ?

Първоначално публикувано от Крум
              Та това ми е въпроса. Пнеже до преди 6 месеца съм карал друга кола и при нея го сменях на 10К км. , а не знам тук как стоят нещата. Вие на колко го сменяте
              според мен най-добре на 14 000 км. , ако нямаш други проблеми.Може и повече , но аз така мисля и правя.
              Екшън Мен - Чирпан
              Алфа Ромео 156 2.0 155 к.

Comment

Не повече от 10к. км. За Алфа маслото е много важно, все пак ТС влиза в червения сектор на 7000 оборота. На мен ми харчеше 1 литър на 5000км. Селения 20к, защото не го бях сменил навреме. Оказаха се 17000 км. от смяната. Както писаха, по-запознатите от мен колеги, старото масло губи качествата си и освен, че двигателят започва да го харчи се натрупват вътре и някакви мизерии, които може да създадат проблеми с масления сепаратор или вентилацията на маслото, ако съм разбрал правилно. сега за 3000 км., пак със Селения 20к, но за Алфа /в червените опаковки/ не е мръднало нивото. Иначе за селения пърформър отзивите са добри, но не зная дали е добро за нашите климатични условия, защото над 30 градуса не го дават да е най-доброто, а в БГ 40+ градуса не са рядкост.
                2014: Deutschland über alles

Comment

Working...
                X